CiddiGazete- Antalya Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevinden sonra Sözcü TV'de çalışmaya başlayan spiker Serap Belovacıklı'nın (40) İyi Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale (52) ile evleneceği iddia edildi.

İyi Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylığını koyan ve İzmir Milletvekili de olan Ümit Özlale, partiden istifa etmiş, Müsavat Dervişoğlu'nun genel başkan seçilmesinin ardından partiye Genel İdare Kurulu üyesi olarak geri dönmüştü.

Akşener Ayşenur Arslan'a dava açtı Akşener Ayşenur Arslan'a dava açtı

Özlale ve Sözcü TV spikeri Serap Belovacıklı'nın evleneceği öğrenildi.

CHP'YE TRANSFER OLACAK İDDİASI

Magazin gazetecisi Şenay Düdek'in haberine göre, Ümit Özlale'nin düğün öncesi İstanbul'a taşınıp CHP'ye transfer olacağı da belirtildi.

SERAP BELOVACIKLI KİMDİR?

Serap Belovacıklı, 17 Temmuz 1984'te Bursa'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü bitirdi. BBC Eğitim Merkezi'nde diksiyon, Basın Enstitüsü Derneği'nde ise Bilgisayar Destekli Araştırma Habercilik dersleri aldı.

Mesleğe 2007 yılında Olay TV'de yönetmen olarak adım atan Belovacıklı daha sonra Habertürk'e transfer oldu. Burada 2 yıl süreyle çalışan Belovacıklı, ardından Akşam gazetesinin internet sitesi editör kadrosuna katıldı.

Bir süre sonra Artı1 TV'ye geçiş yapan Belovacıklı kısa bir süre TVEM'de sunuculuk görevinde de bulundu. 2015 yılının Ekim ayında Yurt Gazetesi ile anlaştı. Kısa bir süre burada görev yapan Belovacıklı daha sonra Posta Gazetesi'ne politika editörü olarak transfer oldu. Eylül 2018'de Haber Global'in Ankara Bürosu'nda siyaset muhabiri olarak görev yaptı.

2020'nin Ocak ayında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Basın Danışmanı görevine getirilen Serap Belovacıklı, Kasım 2020'de Haber Global'de hafta sonu haberlerini sunmaya başladı. Serap Belovacıklı şu anda Sözcü TV’de spikerlik yapıyor.

ÜMİT ÖZLALE KİMDİR?

Prof. Dr. Ümit Özlale, 28 Nisan 1972'de Almanya'da doğdu.

Özlale, 1995 yılında ODTÜ İktisat Bölümü'nden mezun oldu, doktorasını ekonomi alanında 2001 yılında Boston College'de tamamladı.

Çeşitli üniversitelerde çalışan Özlale, 2003-2011 yılları arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda akademik danışman olarak görev yaptı, 2020 Eylül ayında İyi Parti Olağan Kurultayı'nda Genel İdare Kurulu üyesi olarak seçildi ve Kalkınma Politikaları Başkanı olarak göreve başladı.

Özlale, 14 Mayıs 2023 Genel Seçimleri'nde 28. Dönem İzmir Milletvekili seçildi.

Ümit Özlale, 31 Mart seçimlerinde İzmir'den büyükşehir belediye başkan adayı oldu ancak seçimi kazanamayınca İyi Parti'den istifa ettiğini duyurdu. İstifasını TBMM Başkanlığı'na bildirmeyen Özlale, İyi Parti'de genel başkan seçiminin ardından tekrar partiye döndü.