CiddiGazete- Olağanüstü Kurultay'da genel başkan seçilen Dursun Müsavat Dervişoğlu, görevi eski genel başkan Meral Akşener'den devraldı.

Özgür Özel'den İyi Parti'ye ziyaret Özgür Özel'den İyi Parti'ye ziyaret

Akşener May2İyi Parti Genel Merkezi'ndeki devir teslim töreninde konuşan Müsavat Dervişoğlu, "Bu yolculuğun nasıl başladığına şahitlik edenlerdenim. Milletimiz için, hürriyet ve istiklal için, demokrasimiz için, bu zamana kadar unutulanları hatırlatmak için, devletimiz için de itibar yolculuğu diyoruz. Yolculuğumuzun her adımında sayın genel başkanımızın teri, mücadelesi, fedakarlıkları var. Ben Türk milletinin huzurunda kendisine ülkemize katkılarından dolayı şükranlarımı arz ediyorum" dedi.

Akşener May6"BİR ÜLKÜYÜ TESLİM ALIYORUM"

Sadece bir koltuk devralmadığını belirten Dervişoğlu, "Bir ülküyü, bir hedefi ve idealler demetini teslim alıyorum. Onu da bir bayrak gibi teslim alıyorum. O bayrağı daha yükseklere taşımanın, kutlu hedeflere götürmenin sözünü veriyorum" ifadelerini kullandı.

Akşener May3"BİR BİRİKİM DEVREDİYORUZ"

İyi Parti eski genel başkanı Meral Akşener ise devir teslim töreninde şöyle dedi:

"Biz partimizi kurarken 'ben' değil 'biz' olduk. Çok ilginç bir kurultay oldu. Herkesin herkese hakaret ettiği kongreleri biliyor Türkiye ama biz bir ilki başardık. Bundan sonraki fasılda iktidarın yolu açılacak. Evet ben bir sandalye değil, hepimizin ortak birikimini de devrediyorum. Bu değişim umuyorum gençlerimize de örnek olacak. Ben çok mutluyum."

Devir teslim töreninin ardından Müsavat Dervişoğlu ve yeni parti yönetimi saat 15.00'te Anıtkabir'i ziyaret edecek.