CiddiGazete- İyi Parti'de Meral Akşener'in ardından yeni genel başkan Dursun Müsavat Dervişoğlu oldu.

Dervişoğlu, bugün TBMM'deki İyi Parti Grup Salonu'nda düzenlenen törenle mazbatasını aldı.

İyi Parti Genel Merkezi'nde yarın (çarşamba) saat 12.00'de devir teslim töreni yapılacak. Cumartesi günü gerçekleşen kurultayda konuşmasının ardından salondan ayrılan Meral Akşener, görevi Müsavat Dervişoğlu'na devretmek için genel merkeze gelecek.

Makam odasının küçük oluşundan dolayı içeriye sadece ajans muhabirleri alınacak. Daha sonra halef-selef ikili büyük salonda gazetecilerin karşısına çıkacak.

BİR SEÇİM DE MECLİS'TE YAPILACAK

Ritüeller tamamlandıktan sonra partinin işleyişi atamalarla devam edecek. Meclis'teki grup için yapılacak oylamayla TBMM İyi Parti Grup Başkan Vekilleri belli olacak.

Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu'nun milletvekili olması nedeniyle Koray Aydın'ın "Grup Başkanı" ünvanı düşecek ve grup başkan vekillikleri için oylama yapılacak. Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in de grup başkan vekili olacağı öğrenildi.

DİVAN İÇİN GERİ SAYIM

İyi Parti'deki süreçte başkanlık divanı için de kıyasıya bir yarış yaşanacak.

Müsavat Dervişoğlu'nun hazırladığı liste, devir teslim töreninin ardından Meral Akşener'in görüşüne sunulacak.

Akşener'in kurultayda protokole aldırmadığı, destek veren partililerin neredeyse tamamını sosyal medya hesabından sildiği Mehmet Tolga Akalın için de karar günü olacak.

Müsavat Dervişoğlu'nun Akşener'le paylaşacağı listeye Akalın'ın ismini de yazacağı ve eski genel başkandan görüş isteyeceği öğrenildi.

Akşener Ayşenur Arslan'a dava açtı Akşener Ayşenur Arslan'a dava açtı

Dervişoğlu, İyi Parti Tüzüğü'ne göre GİK'te yer alan isimlerin yanısıra, GİK üyesi olmayan en fazla üç kişiyi başkanlık divanı üyesi olarak atayabilecek. Parti içi ve bölgesel dengelerin gözetildiği 20 kişilik divan kurulu listesi cuma günü açıklanacak.