CiddiGazete- Adana Büyükşehir Belediyesi eski başkanı ve Devlet Bahçeli'nin eski başdanışmanı Hüseyin Sözlü, MHP'den ihraç edildi.

Hüseyin Sözlü, 2 Şubat'ta Bahçeli'nin talimatıyla Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

Muharrem İnce dükkanı kapattı Muharrem İnce dükkanı kapattı

Hüseyin Sözlü'nün kesin ihraç talebiyle MDK'ya sevk edildiğini Semih Yalçın duyurmuştu. Yalçın'ın sosyal medya paylaşımının ardından Sözlü şu açıklamayı yapmıştı:

"Muhterem Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli Beyefendi'nin takdirleriyle yürüttüğüm Belediye Başkanlığı dönemlerim ve başdanışmanlık görevi süresi içerisinde, görev sorumluluğuma halel getirecek en küçük bir zaafiyet, Partimize ve Liderimize olan sadakatimi sorgulatacak bir davranış içinde bulunmadım.

Bugüne kadar Türk Milliyetçiliği Hareketinin bir ferdi olmaktan gurur duydum. Taahhüdüm odur ki Ülkü Ocaklı olduğumuz yıllarda ettiğimiz yeminin arkasında bundan sonra da duracağım.

Yılanlardan olmayacağım, kaçanlardan olmayacağım...

Gençlik yıllarımda tanıştığım Ülküden, Türk milliyetçiliği fikrinden, Alparslan Türkeş çizgisinden ve Milliyetçi Hareket Partisi'nden ayrılmayacağım.

MHP aynı zamanda babamın partisidir ve ben bu partinin misafiri değil ev sahibiyim, bu hareketin öz evladıyım.

Tanrı Türkü Korusun."

O DA GERİ DÖNER Mİ?

Devlet Bahçeli'nin ihraç ettiği veya istifasını aldığı isimler bir süre sonra partiye tekrar dönmüştü. MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy ve Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'dan da istifaları alınmış, daha sonra Bahçeli af çıkartarak bu isimleri tekrar MHP'ye kabul etmişti.