CiddiGazete- Siyasi çizgisini netleştirmekte zorluk çeken İyi Parti'de bugün peş peşe iki farklı paylaşım yapıldı.

Önce İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, 5 Mayıs 2021'de hayatını kaybeden ülkücü camianın ünlü romancısı Emine Işınsu'yu andı.

Dervişoğlu sosyal medya paylaşımında, "Türk edebiyatına değerli eserler bırakan, Türk Milliyetçiliği fikrini güçlü kalemiyle ruhumuza işleyen kıymetli yazarımız Emine Işınsu'yu vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum. O; 'Al bayrağın gölgesi düşmedikçe üstüne, toprak bize küskün kalır.' demişti. Biz de; al bayrağımızın gölgesinde toprağımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz..." dedi.

IŞINSU'YA KARŞI DENİZ GEZMİŞ

Muharrem İnce dükkanı kapattı Muharrem İnce dükkanı kapattı

Müsavat Dervişoğlu'nun paylaşımından bir saat sonra İyi Parti Ekonomi ve Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale, "Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan"la karşılık verdi.

31 Mart seçimlerinde İzmir'den büyükşehir belediye başkanı olan ve yüzde 3,64 oranında oy aldığı için İyi Parti'den istifa ettiğini açıklayan İzmir Milletvekili Ümit Özlale, kurultay öncesi yeniden İyi Parti'ye döndü. Genel başkan yardımcısı yapılan Özlale, Müsavat Dervişoğlu'nun "Emine Işınsu" paylaşımına bir saat sonra "Deniz Gezmiş"le karşılık verdi.

6 Mayıs 1972'de Sincan Cezaevi'nde asılarak idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı anan Özlale'nin paylaşımı şöyle: "Sen ve efendilerin bilmelisiniz ki biz halkımızın kurtuluşu ve Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesi uğruna şerefimizle bir defa öleceğiz. Bizi asanlar ise her gün öleceklerdir!"

Maalesef dileklerin değil Denizlerin asıldığı gündür 6 Mayıs... #DenizGezmiş #YusufAslan #Hüseyinİnan