CiddiGazete- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından cinayetten 16 ay sonra tamamlanan 145 sayfalık iddianame Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Sinan Ateş'in torbacılara öldürtülmesine ilişkin hakkında işlem yapılan MHP ve Ülkü Ocakları Genel Merkezi'ne yakınlığıyla dikkat çeken, aralarında polislerin de bulunduğu 22 sanık, "tasarlayarak öldürme", "öldürmeye teşebbüs", "suça azmettirme" ve "suça yardım etme" suçlarından yargılanacak.

Mahkeme, dava için duruşma günü belirleyecek.

Şampiyonluk derbisi Fener'in Şampiyonluk derbisi Fener'in

Olaya ilişkin hakkında işlem yapılan 39 şüpheliden, yurt dışına çıkış yasağı getirilen diğer 17'si hakkındaki soruşturma ise ayrı bir dosya üzerinden sürdürülecek. İddianamede, haklarında yurt dışına çıkış yasağı kararı verilen "diğer" 17 sanığın isimlerine yer almadı.

İddianamede Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ve olay sırasında beraberindeki bacanağı ve kuzeni olan Selman Bozkurt "müşteki", 22 kişi de "şüpheli" sıfatıyla yer aldı.

Olay anında tetikçi Eray Özyağci'nin yanındaki şüpheliler Vedat Balkaya ve Suat Kurt müşterek fail, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş'ın suça azmettiren olduğu bildirildi.

Şüpheliler Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay, Mustafa Ensar Aykal'ın da iştirak halinde işlenen suça yardım ettikleri kaydedildi.